- wij draaien weer op volle toeren -

OVER ONS

In 2012 startte Koen Bleuzé onder de naam Cordon Coffee een kleine koffiebranderij op. Begonnen als een probeersel op de slaapkamer, groeide verder uit tot een ondernemingsexperiment in kunstenhuis Het Bos.

In februari 2015 werd het, door de aanschaf van een grotere koffiebrander, mogelijk om samen met Thijs Paijmans en Arno Kempynck de eenmanszaak Cordon Coffee om te vormen tot De Imagerie vzw. De Imagerie ontwikkelde en ondersteunde audiovisuele en socio-culturele projecten met het geld dat voortvloeide uit de economische werking van de organisatie, met name de koffiebranderij, een ontbijtclub en een bar. De projecten waar De Imagerie momenteel aan werkt kan je terugvinden op hun website.

Sinds april 2021 varen Cordon Coffee en De Imagerie terug hun eigen koers. Cordon Coffee is momenteel 2 man sterk. Mustafa Banda Aljabali bestuurt 2 dagen per week de knoppen van de koffiebrander en Koen Bleuzé is verantwoordelijk voor de algemene coördinatie, het selecteren en branden van koffie, het controleren van de kwaliteit en het testen van nieuwe brandprofielen.