Van 9 mei t.e.m. 30 juni 2024 zijn wij op vaderschapsverlof. Nieuwe bestellingen plaatsen is dan even niet mogelijk. Lopende abonnementen blijven we wel leveren.

OVER ONS

Ons koffieverhaal begon in 2012 met een kleine brander in een slaapkamer. Ondertussen is er nog niet gek veel veranderd. We branden onze bonen weliswaar in een ander rijtjeshuis en op een veel grotere machine, maar onze insteek is nog steeds dezelfde.

We verkopen koffie die we zelf graag drinken. Lekker complexe smaken, mooi in balans en zorgvuldig geselecteerd. We betalen gemiddeld 40 procent boven de marktprijs. De koffiemarkt is gigantisch, dus we verleggen zelfs nog geen kiezeltje met de paar duizend kilo die we jaarlijks branden, maar we zorgen er wel voor dat onze koffies traceerbaar zijn en de importeurs met wie we werken een duidelijke visie hebben. Die visie vertaalt zich in langdurige engagementen naar telers toe en een transparante verloning voor alle schakels in de aanvoerketen.

Hier vind je een mooi artikel waarin op een realistische manier de impact van specialty koffie staat beschreven.

Er zijn heel wat mensen die bij Cordon Coffee hebben gewerkt het afgelopen decennium, maar Mustafa Aljabali was lange tijd de trouwste metgezel. Tot 2022 brandde hij zowat de helft van alle koffies. Ondertussen heeft hij andere horizonten opgezocht en werk ik alleen. Met de steun van occassionele werkkrachten is dat voorlopig best prettig.

Tot snel!
Koen